Ziraat Bankası traktör kredisi Nasıl alınır?

ziraat bankası sübvansiyonlu traktör kredisi

ziraat bankası traktör kredisi nasıl alınır, 

Bu video Ziraat Bankası sponsorluğunda değil, gönül üretici platformu hayçep tarafından siz değerli üreticilerimizi bilgilendirme amaçlı hazırlanmıştır. Traktör almayı veya mevcut traktörünü yenilemeyi düşünüyorsanız başvurabileceğiniz en cazip ikinci program Ziraat Bankası sübvansiyonlu traktör kredisi. 

Peki neden 2?

Çünkü listemizin ilk sırasında Orman Genel Müdürlüğünün orköy kredileri yer almakta, tamamen faizsiz ve %20 gibi hibe imkanı mevcut. Eğer yaşadığınız köy orman köyü ise önceliğiniz orköy olsun.

 Programı ilk defa duyuyorsanız, kanalımızın videolar bölümünde bu konuda detaylı videolar mevcut. Dilerseniz izleyebilir.Program yıl boyu aktif aklınıza yatıyorsa başvurabilirsiniz. Önceden TKDK yani tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumunun %50 hibeli programlarıyla de traktör alınabiliyordu. Ama son birkaç yıldır program açılsa da traktör hibe kapsamına alınmıyor. Üçüncü seçeneğiniz ise özel bankalar. Özel bankalarda bazen müşteri çekme amaçlı.Bu tarz kampanyalar ile üreticilere uygun faizli traktör kredisi imkanı sunmaktadır. İlerleyen dönemlerde özel bankaların da uygun faizli tarımsal kredi paketlerinin duyurusunu kanalımızdan yapmayı planlamaktayız. Şu anda bu alanda çalışmalarımız devam ediyor. 

Kanalımızda ağırlıklı olarak hibe ve kredi programının duyurusunu yapıyor olmamız.Üreticiyi borçlandırma değil, borcunu hafifletme amaçlıdır. Üreticinin zar zor geçindiğinin bizde farkındayız. Çünkü biz de sektörün bizzat içindeyiz. Çiftçi ürününü hasat edecek mazota zam ekin ekecek gübreye zam tam bir umut ahırdaki danalar derken bir bakıyor ki limana gemi çoktan yanaşmış, işin ilginç tarafı ise.Herkes herşeyin farkında.

 lütfen siyasi olarak algılamayın. Kanalımız tarafsız üretici, bilgilendirme platformudur. Siyaset ve ekonomi bizim ilgi alanımıza girmiyor. Zira aralık iyiydi. Ocak aralıktan daha iyi olacak. Şubatta ocaktan mart Nisan falan filan, velhasıl değerli üreticiler devir.

Görüyor mu? Ahmet de çift çeker, traktör almış, desinlere borca girilecek bir devir değil ama ihtiyacınız varsa devletin böyle uygun bir programı var. X bankasından 100 çekersen 200 ödersin ama bu program ile 150 dersin 50 cebine kalır demek için buradayız. Dilerseniz video detaylarına geçelim. 

Bu arada kırsal kalkınma %50 hibe programı başvuruları başladı.Sıradaki videomuzda detaylı olarak anlatacağız. Haberdar olabilmek için kanalımıza abone olup bildirimleri açmayı unutmayın. Hazır oralara gitmişken bu videoya bir like atarsanız çok makbule geçer. 

Kanalımız üretici yani sizlerin platformu daha önce traktör kredisi kullandıysanız yorum kısmından yazarak ihtiyacı olan, diğer üretici dostlarımıza.bilgilenmesine vesile olabilirsiniz. Allah yardım edenlerin her daim yardımcısıdır. Akılda kalıcı olması ve sizleri sıkmamak adına videomu soru cevap şeklinde olacaktır. Merak eden üreticilerimiz video içeriğinde yer verdiğimiz resmi belgelerden program detaylarına ulaşabilirler. 

Kredi üst limiti ne kadardır ?

Kredi üst limiti ilgili tebliğde 2.000.000 TL olarak güncellenmiştir. Geçtiğimiz dönem üst limit 1.000.000 TL idi.

 Başvuru şartları ve gerekli evraklar nelerdir? 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekmekte. Aktif olarak tarım veya hayvancılıkla uğraşıyor olmanız ve bunu da belgelemeniz gerekmekte.

Traktör kredisinde faiz nasıl uygulanır ve indirim oranı nedir, nasıl yapılır? 

Traktör kredisi tarımsal krediler kategorisinde yer aldığı için faiz oranı diğer programlardan düşük tutulmaktadır. Buna ilaveten yabancı marka traktör alımlarında %25, yerli marka traktör alımlarında %25e ek %25.Ve son olarak bu yıl yeni başlatılan bir uygulama ile birinci derece tarımsal amaçlı örgütlere ek %10 daha faiz indirimi uygulanacak. Yani toplamda %60 oranında faiz indirimi uygulanmaktadır.

Kredi faiz ve vade oranları nedir?

 Geçtiğimiz dönemde kredi vade ve faiz oranları ilgili mevzuatta yer almaktaydı.Bu dönem ise bu konuda detayi paylaşılmamakta. Ekonominin seyrine göre güncellenmesi beklenmektedir. 2023 yılı son dönemlerine vade süresi 3 yıla kadar düşünülmüştü. Önümüzdeki günlerde talebe göre bir düzenleme gelebilir. Bu süre uzayabilir veya kısaltılabilir. Bu konuda detaylı bilgiyi şubenizden.Şahsen almanız daha uygun olacaktır. Zira bölgeden bölgeye şubeden şubeye değişiklikler söz konusu. En azından geçtiğimiz dönem öyleydi. 

Yine de teminat şartı bulunmakta. Şube gerekli gördüğü takdirde kefil de talep edebilir. Ayrıca yine sigorta zorunluluğu da yine ilgili tebliğde yer almaktadır.

Almak istediğiniz traktörün zirai kredilendirme belgesi olmak zorundadır.Ziraatın resmi web sitesinde sabit faiz garantisi verse de geçtiğimiz dönem birçok üretimimizi değişken faiz olarak kullanılmıştı. 

Ilgili tebliğ’de bu konuda da bir kısıtlama bulunmadığından konu bankanın inisiyatifine bırakılmıştır. Sıfır traktör alımlarına 5, ikinci el ise 10 yaşa kadar kredi kullanılabilmektedir.Değerli üretiçiler ilgili tebliğde kredi üst limiti ve faiz indirim oranları net bir şekilde ifade edilmektedir. Ayrıca  ÇKS veya işletme belgenizin herhangi birinin olması yeterlidir. Bu konuda yaşayabileceğiniz olumsuzluklara doğrudan itiraz edebilirsiniz. Lakin diğer konular ekonominin seyrine göre bankanın kontrolüne bırakılmıştır.Şubenin mali durumu ve başvuru yoğunluğu da göz önünde bulundurularak gerekli görülmesi halinde ek kriterler getirebilmektedir. 

Örneğin bazı bölgelerde 250 dekar arazisi olup kredi başvurusu onay almayan üreticilerimiz olduğu gibi 50 dekar arazisi olup kredisi onay alan üreticilerimiz de mevcuttur. En net bilgiyi şubenizden.Sistem bilgilerinin teyidi sonrası alabilir aklınıza yatıyorsa başvuru yapabilirsiniz.,

 Gelelim son sorumuza krediyle aldığımız traktörü satabiliyor muyuz? 

Alacağımız traktörden komisyon alınıyor mu?

 Aldığınız traktörü teminat olarak göstermediyseniz satabilirsiniz ama 4 yıl boyunca bu programdan tekrar yararlanamazsınız.

Devlet diyor ki, 2 yıl dolduğundan %50 ,4 yıl dolduğunda ise tekrar %75 oranında kredi kullandırılabilir diyor. 

Komisyon ise şöyle, banka hem alıcıdan hem de satıcıdan komisyon talep etmekte. Bu oran en son yüzde ikiydi bu yıl için bu konuda herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Özetle program gerçekten ihtiyacı olanlar için.Cazip bir program en azından diğerlerinden tercih yine siz değerli üreticilerimizin elbette videomuzun sonunda alabileceğiniz yerli ve yabancı traktör markalarından birkaçı örnek olarak verilmiştir. 

Siz de sevdiğiniz markayı yorum kısmından diğer üreticilerimiz de paylaşabilirsiniz. Tabii nedenini belirtmeniz daha uygun olacaktır. Bu tarz videoların devamı için.Evcil hayvan, bakım, besleme, sağlık, hayvancılık, teşvik  hibe kredi ve destekleme programlarından anında haberdar olabilmek için dilerseniz kanalımıza abone olabilir. 

Soru, görüş ve önerilerinizi ve merak ettiğiniz konuları yorum kısmına yazarak dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yine videomuzu sonlarına doğru başvuruları devam eden önemli programlara da yer verilmiştir.

Bu duyuruları daha önce kanalımızdan yapmıştık. Kanalımızı ilk defa ziyaret edin. Üreticilerimizi bilgilendirme amaçlı tekrar tekrar paylaşılmaktadır. Ürününüz bol kazancınız bereketli olsun sağlıcakla.